Laatua ja tehokkuutta tuotantoon Ophirin Helios lasermittarilla

Laserjärjestelmiin luotetaan monilla kilpailluilla aloilla. Nopeus ja tasainen laatu hitsauksessa ja leikkaamisessa vähentävät kustannuksia ja tuovat kilpailuetua. Pienet poikkeamat lasersäteessä voivat suuresti vaikuttaa koko prosessiin. Laser vaatii ehkä enemmän aikaa leikkaamiseen tai hitsaukseen ja kuluttaa enemmän prosessikaasuja, lämpöaltistettu alue on suurempi ja syntyy enemmän hukkamateriaalia. Siksi lasersädettä on syytä jatkuvasti mitata.

Laserin sisäänrakennetun mittarin lukemat eivät kerro työstökohdan tilanteesta paljoakaan. Luotettavin tapa on mitata lasersäde siellä, missä se osuu työstettävään kappaleeseen. Ihannetapauksessa automaattisen tuotannon tehomittaukset tulisi suorittaa nopeasti ja säännöllisesti sekä kuormituksella että ilman. Näin mahdolliset virheet havaitaan ajoissa – tai ne vältetään kokonaan.

Helios on lasertehomittari, joka on kehitetty erityisesti teollisiin sovelluksiin. Muutamassa sekunnissa se mittaa jopa 12 kW: n lasertehoja ilman että laitetta tarvitsee jäähdyttää. Tämä kompakti mittauslaite voidaan integroida suoraan laserjärjestelmiin tai tuotantosoluihin koko optisen laserjärjestelmän suorituskyvyn mittausten automatisoimiseksi.

Helios laitteessa on varmuuslasilla ja kestävällä moottoroidulla metallikannella varustettu suoja, jonka ansiosta sillä saadaan luotettavia mittauksia myös vaativissa olosuhteissa. Näin varmistetaan, että anturi pysyy puhtaana missä tahansa ympäristössä. Se on myös suojattu pieniä iskuja vastaan. Helios mittauslaitteessa on Profinet, RS232 ja USB-liitännät. Muita teollisia Ethernet-rajapintoja on myös kehitteillä.

Pienetkin poikkeamat asetusarvoista havaitaan välittömästi kunhan lasertehoa mitataan usein ja säännöllisesti. Korjaavat toimenpiteet on mahdollista tehdä ajoissa, ja tuotannon korkea laatu varmistetaan.

Helios – Laser tehomittari automatisoituun tuotantoympäristöön

  • Tehon mittaus jopa 12 kW
  • Helppo ja nopea integroida
  • Lyhyt mittausaika
  • Kaikki yleisesti käytetyt teollisuusliittymät
  • Vankka kotelo
  • Ei tarvita ilma- tai vesijäähdytystä