3D kamerat, lasersensorit ja ohjelmistot

Chromasens 3DPIXA viivakamerat

Chromasensin 3D -stereoviivakamera 3Dpixa mahdollistaa 3D-pintaprofiilimittaukset korkealla resoluutiolla. Ainutlaatuisen viivakameratekniikan ja nopean 3D-stereolaskennan yhdistelmän ansiosta kamera tuottaa samanaikaisesti 3D-dataa ja värikuvia. Chromasens valmistaa myös 3D -viivaskannaukseen optimoituja LED valaisimia. Linkki konenäkövalaisimiin

Käyttökohde-esimerkkejä

 • Elektroniikkateollisuus: Piirilevyjen ja lankaliitosten tarkastus
 • Elintarviketeollisuus: Ruoan laadun arviointi
 • Metalliteollisuus: Metallipinnan tarkastus

Stereoviivakamera 3DPIXA pintaprofiilimittaukseen 3D viivakamerat pintaprofiilimittaukseen 

Acuity laseretäisyysanturit

Lyhyen kantaman laserkolmiomittausanturit (3 – 1270 mm)

Acuityn laseretäisyysanturien valikoimaan kuuluu kompakteja laserkolmiomittausantureita. Nämä lyhyen kantaman etäisyysmittausanturit ovat ihanteellisia mittauksiin, joissa vaaditaan suuria nopeuksia ja suurta mittaustarkkuutta. Laseranturit soveltuvat hyvin haastaviin koneintegraatio-, tehdasautomaatio- ja komponenttitarkastussovelluksiin.

lyhyen kantaman laseretäisyysanturi Acuity

Pitkän kantaman laseretäisyysanturit

Acuity tarjoaa erilaisia ​​pitkän kantaman antureita tarkkoja, kosketuksettomia mittauksia varten. Nämä etäisyysmittauslaserit käyttävät ”time-of-light” mittausperiaatteita mittaamaan tarkasti jopa 300 metrin etäisyyksiä (jopa 3 000 metriä jos käytetään heijastinta). Nämä etäisyysmittausanturit pystyvät mittaamaan etäisyyksiä sekä sisällä että ulkona. Sovellusalueita ovat muun muassa laserlinjaus, puutavaran paikannus, nosturin valvonta, täyttötason mittaus, nopeuden ja korkeuden mittaus.

Vertaile pitkän kantaman antureita. Lataa Long Range Comparison Chart

pitkän kantaman laseretäisyysanturi Acuity

Quelltech teollisuuden 3D viivalasermittauslaitteet

Quelltech on johtava lasermittausjärjestelmien ja kontaktittoman lasersensoriteknologian valmistaja.

 • Q6 laserskannerit sopivat ihanteellisesti teollisuussovelluksiin, jotka vaativat maksimaalista tarkkuutta suurella linjanopeudella
 • Q5 -laserskannerisarjassa yhdistyy kompakti muotoilu, korkea resoluutio, ja suuri skannausnopeus
 • Q4 -laserskanneri on kompakti laite, joka mahdollistaa joustavan integroinnin vaikeisiinkin ympäristöihin

Tyypillisiä käyttökohde-esimerkkejä Quelltech -laserskannereille:

 • Erilaiset dimensiomittaukset tuotantolinjalla
 • Liitinpinnien suoruuden mittaus
 • Piirilevyjen tarkastus
 • Liimasaumojen tarkastus
 • Hitsaussaumojen tarkastus
 • Hitsaussauman seuranta
 • Saumarakojen mittaus autoteollisuudessa
 • Taivutuskulman valvonta

Quelltech laserskannerit

Käyttökohteita löytyy siis runsaasti mm. autoteollisuudessa, koneenrakennuksessa, hitsaustekniikassa, robotiikassa ja kulutuselektroniikassa.

Quelltech -skannereiden mallien yhteenveto löytyy täältä: Scanner in comparison.

Skannereiden sovellusohjelmointi tehdään joko laitteen oman SDK:n avulla, GigE -rajapinnan kautta konennäkötyökaluilla (Q6), tai helppokäyttöisen skriptiohjelmiston Eye Vision Tools (EVT) avulla. EVT on erityisen hyvin soveltuva kehitystyökalu monimutkaisten 3D -mittaussovellusten nopeaan tekemiseen. Quellltech:iltä löytyy myös valmiita sovelluksia mm. hitsaussauman seurantaan.

Zebra AltiZ 3D viivalaseranturit

Zebra ® AltiZ on sarja korkearesoluutioisia viivalaser 3D-profiilimittareita. Laitteissa on kaksi kameraa ja yksi laser, joka vähentää huomattavasti katvealueita, joita usein syntyy monimutkaisissa mitattavissa pinnoissa.  Zebra AltiZ toimii saumattomasti standardin GigE Vision -konenäkörajapinnan kanssa, ja on helposti käytettävissä Zebran omien konenäkökirjastojen ja nopean kehityksen työkalujen kanssa (Aurora Design Assistant).

Matrox AltiZ viivalaser 3D-profiilimittari Matrox AltiZ viivalaser 3D-profiilimittari

3D sensoreiden ohjelmistokehitys

Zebra Technologyn ohjelmistokirjasto Aurora Imaging Library  (entinen MIL) ja nopean kehityksen työkalu Aurora Design Assistant mahdollistavat useimpien sensoreiden sovellusohjelmoinnin. GeniCam -yhteensopivat sensorit voidaan ohjelmoida Design Assistantilla. Näitä ovat Zebran omat 3D -skannerit (AltiZ), sekä Quelltechin Q6 -sarjan viivalaserskannerit. Chromasens 3DPixa:n sovellusohjelmointi voidaan tehdä Auroran kirjaston avulla.

Quelltech -skannereihin löytyy helppokäyttöinen skriptipohjainen ohjelmointiympäristö Eye Vision Tools. Lisäksi Quelltech -skannereita voi ohjelmoida niiden oman SDK:n avulla. Quelltechilla on myös valmiita erikoisovelluksia, kuten QS-Track hitsaussauman seurantaan. 

Business Park Sinihelmi
Sinimäentie 8 B, 02630 Espoo
+358 20 198 6464
sales@cheos.fi

Jätä yhteystietosi niin olemme sinuun yhteydessä

15 + 11 =